Geschiedenis

Grafisch ontwerpstudio Peter Scherpenisse is ontstaan in 1987. Peter Scherpenisse kwam direct vanuit de opleiding in een freelance omgeving terecht.
Dit was in een tijd dat de werkzaamheden nog met de hand werden gedaan.
Het was echt ouderwets studiowerk en de naam die het bedrijf gebruikte was Studio Peter Scherpenisse, ook wel verkort naar Studiops.

Met de intrede van de computer zijn de werkzaamheden enorm verandert. Sinds die tijd werd er meer een vaste werkomgeving gevraagd waardoor het freelancen werd verschoven naar een vast bureau met personeel. Dit was het moment dat studio veranderde naar Bureau Scherpenisse.

In 2008 ontstond er een crisis, het aantal opdrachten verminderde en bleek het onhoudbaar een ruime werkplek te bekostigen. Gelukkig werd de laptop een serieuze optie om te gebruiken als werkcomputer en kwamen er nieuwe kansen in de vorm van internetsites.
De verwachting van opdrachtgevers veranderde en dat heeft een ruim scala aan mogelijkheden opgeleverd.

De basis van het bureau is en blijft creatie. Creatie kan echter resulteren in zeer uiteenlopende opdrachten, al zijn wij zeer grafisch en internet gericht. De afgelopen periode zijn wij meer met handmatige kalligrafie gaan doen.


Grafisch ontwerpstudio Peter Scherpenisse